Home » Hoofd index » Fibromyalgie » Behandeling van Fibromyalgie zonder medicatie » Algemene Informatie » De behandeling van Fibromyalgie zonder medicatie

De behandeling van Fibromyalgie zonder medicatie

↵ Vorig level

De behandeling van Fibromyalgie zonder medicatie

Er zijn geen medicijnen tegen Fibromyalgie. Het is daarom heel moeilijk om de pijn bij Fibromyalgie te stillen met medicatie. De behandeling van Fibromyalgie is vooral gericht op het verminderen van de hinderlijke symptomen zoals pijn en vermoeidheid. Helaas heeft men de precieze oorzaak van Fibromyalgie nog niet achterhaald en daardoor is een gerichte behandeling met medicijnen nog niet voorhanden. Men dacht nog niet zo lang geleden dat pijn een rechtstreekse reactie was op een lichamelijke prikkel, bijvoorbeeld je branden aan een hete pan. Tegenwoordig wordt pijn beschouwd als een ingewikkeld proces met zowel lichamelijke als psychische kanten. Niet iedereen voelt dezelfde pijn na een pijnprikkel.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen acute en chronische pijn. Acute pijn heeft een functie; het waarschuwt bijvoorbeeld voor het verbranden van de hand aan een hete pan. Chronische pijn heeft geen waarschuwingsfunctie.