Home » Hoofd index » Fibromyalgie » Gesprek met de (huis)arts en/of specialist » WAAROM DENKEN ARTSEN DAT HET “TUSSEN DE OREN” ZIT ?

WAAROM DENKEN ARTSEN DAT HET “TUSSEN DE OREN” ZIT ?

↵ Vorig level

WAAROM DENKEN ARTSEN DAT HET “TUSSEN DE OREN” ZIT ?

Als artsen de oorzaak van een klacht niet kunnen lokaliseren, dan wordt al snel de conclusie getrokken dat het ’tussen je oren zit’. Een arts zegt dan meestal dat er geen medische oorzaak te vinden is, en vraagt of je last hebt van stress. De snellere vraag zou zijn; Wie heeft er tegenwoordig geen last van stress?  Helaas is er zonder een medische oorzaak ook geen medische oplossing mogelijk en blijft het probleem bestaan.

Ik zal proberen het van beide kanten toe te lichten.

Alhoewel het natuurlijk geen excuus is waarom artsen zo snel zeggen dat het “tussen de oren” zit, kunnen de doktoren natuurlijk niet de heftigheid en oorsprong van onze pijn en/of vermoeidheid “zien”. Tegen de tijd dat wij naar de dokter gaan met pijn, zijn we al bijna wanhopig, want niets helpt tegen de intense pijn en vermoeidheid. De dokter ziet dan alleen onze frustratie, wanhoop en ergernis, wat hem/haar onterecht kan laten vermoeden dat onze symptomen misschien van psychologische aard zijn.

Lees meer