Home » Hoofd index » Fibromyalgie » Over Fibromyalgie » Fibromyalgie: Nooit van gehoord » Wat je ziet en wat je niet ziet

Wat je ziet en wat je niet ziet

↵ Vorig level

Wat je ziet en wat je niet ziet!

Wat je ziet
We horen heel vaak “maar je ziet er niet ziek uit”, echter is de waarheid dat de meeste van ons heel hard hun best doen om zo normaal mogelijk te doen. We rusten voordat we weg willen of moeten, proberen er goed uit te zien en nemen onze medicijnen vervolgens zo optimaal mogelijk in om weg te kunnen gaan.

Wat je niet ziet
Chronische pijn kan erg afleiden en je mentaal leegzuigen. We doen ons best om scherp en aandachtig te blijven, maar als het lijkt of we er niet helemaal bij zijn, neem het niet persoonlijk.

 
 links geeft aan hoe men normaal denkt en rechts hoe iemand met chronische pijn denkt.

Mensen met Fibromyalgie moeten meestal “boeten” na een goede dag. Lichamelijk goed voelen is een fijn gevoel want het betekent dat ze eindelijk iets kunnen doen! Het lijkt op een korte vakantie, alleen in plaats van niets doen, proberen zij dan meestal alles te doen dat ze anders niet kunnen! Daarom gaan ze juist op de dagen wanneer ze zich goed voelen ver over hun grenzen. Daarom moeten ze de volgende dag (of dagen) meestal “boeten” met extra pijn juist omdat ze te veel hebben gedaan.