Home » Hoofd index » Omgaan met Fibromyalgie » Advies voor Partners » Intimiteit en Seksualiteit » Manieren om je seksualiteit te verbeteren

Manieren om je seksualiteit te verbeteren

↵ Vorig level

Manieren om je seksualiteit te verbeteren

  1. Plan vooruit op de avonden dat je van seks wilt genieten. Dit betekent ook dat je er gedurende de dag rekening mee houdt en een gedeelte van je energie voor ’s avonds bewaart. Neem ’s middags een “powernap”.
  2. Bereid je slaapkamer voor, zodat het ontspannend en comfortabel is. Mooie kaarsjes, een romantisch lampje en muziekje of een leuk lingeriesetje kan voor zowel jou als je partner de vlam der passie aanwakkeren.
  3. Het is zeer belangrijk om je partner te vertellen wanneer je ongemak of pijn ervaart, zodat een andere houding of manier kan worden geprobeerd om elkaar toch te kunnen laten genieten.
  4. Als seks echt onmogelijk is, niet opgeven, er is geen reden waarom je niet je partner kan laten genieten, of gewoon intense intimiteit kan delen. Door het zo aan te pakken kunnen beide partners tevreden zijn, en behoud je een fysieke en emotionele hechte band.
  5. Ga op onderzoek uit. Er zijn zoveel manieren om seksualiteit en intimiteit een andere invulling te geven. Probeer andere manieren om intimiteit te creëren, huur bijvoorbeeld een romantische film, geef je partner een spannende massage, lees samen een erotisch boek, deel je fantasieën, ga samen lekker in bad of onder de douche en geef elkaar zodoende je volledige aandacht. Ga op zoek naar waar je partner echt van geniet, en deel jouw plezierige ervaringen.