Mentale bewustwording

↵ Vorig level

Mentale bewustwording

Je mentale bewustzijn is een van de meest belangrijke dingen waar je attent op moet zijn, en waar je aan moet werken om sommige symptomen die je ondervindt te verminderen. Om te begrijpen, (en waar nodig te veranderen) hoe wij denken is het nodig om de tijd te nemen om eens goed en eerlijk te beseffen wat we denken, geloven en doen. Vele dingen doen we automatisch, zonder veel erover na te denken. Neem de tijd en investeer in een reis naar de kern van je eigen gedachten, het zal beslist de moeite waard zijn.

Als je echt gereed bent om de impact die Fibromyalgie op jouw leven hebt te veranderen, zorg dat het op een dat is dat je positief denk. Wanneer je positief naar dingen kijkt, heb je veel meer energie om met dingen om te gaan die niet positief zijn. Begrijp me goed, om positief te zijn betekent niet dat je blij bent met de situatie waarin jij je bevindt, of dat je het fijn vind Fibromyalgie te hebben, of wat het met je doet, het geeft je alleen een beter perspectief en balans om de wijze waarop je denkt te veranderen. Iedere dokter zal je vertellen dat het lichaam en de geest als een onafscheidelijke eenheid functioneren. Wat het geest dwarszit zal ook een invloed hebben op het lichaam en omgekeerd. Hoewel, als alles in balans is, zal je lichaam (min of meer) zonder problemen functioneren, je geest zal zich opgepept voelen, en je zult geheel een beter gevoel ervaren. Het is om deze reden dat ik beide ons denken, onze brein (Hoofdstuk 4) en ons lichaam (Hoofdstuk 6) wil toelichten, omdat ik ze beide als even belangrijk ben gaan aanvaarden.

Het lijkt erop dat de doktoren toch gelijk hadden, want ik geloof nu ook dat het allemaal “tussen de oren” zit, maar wel op een andere manier dan zij het bedoelden. In de meeste encyclopedieën zal je lezen dat het brein een zeer complex orgaan is, en het centrum van onze zenuwsysteem.

Onze brein hebben wij (door ervaringen, wat wij geloven en voelen) “geleerd” om een (bijna automatische) respons te geven op veel alledaagse gebeurtenissen. Het is dan ook algemeen bekend dat, met de nodige training wij onze brein kunnen “sturen” om anders te denken, en als we geluk hebben, zodanig dat we de SLECHTE dagen kunnen verdragen. Dit klink veel makkelijker dan het is, en het zal vele malen mislukken voordat het uiteindelijk ook een soort van automatische respons wordt.