Bindweefselmassage
Bindweefselmassage wordt toegepast om verkleving in de bindweefsellaag, de laag tussen de spieren en de huid, te verminderen. Indien er sprake is van blokkades ofwel verkleving is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden. De huid zit als het ware ‘vast’ aan zijn onderlaag, wat kan lijden tot verschillende klachten. Het opheffen van deze verkleving kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals:
- hoofdpijn en migraine,
- maag- en darm aandoeningen,
- buikklachten,
- doorbloedingsstoornissen, vaatfunctie
- aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen,
- slapeloosheid,
- verslapte of slecht doorbloede huid,
- cellulitis, striae en littekenweefsel
Het effect beperkt zich niet alleen tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam. Immers, alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel. Door deze bindweefselzones te stimuleren, wordt ook intern het lichaam gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Tevens krijgen zenuwuiteinden in de huid en in het bindweefsel door de massage een verbeterende prikkel.
De massage technieken kunnen variëren van oppervlakkig tot intensief. De technieken kunnen uitgevoerd worden op rug, armen, benen, romp en gezicht. Een behandeling kan eenmalig zijn of meerdere malen worden herhaald om aanwezige stoornissen te verminderen. Afhankelijk van de klachten duurt een bindweefselmassage tien minuten tot maximaal een half uur. Indien iemand sterk op de behandeling reageert, zal de therapeut niet te lang doorgaan. Een bindweefselmassage wordt niet altijd als even prettig ervaren. Vastzittend bindweefsel geeft namelijk een stekend en knijpend gevoel. Het kan daarom prettig zijn om aansluitend een ontspanningsmassage te ondergaan.
Bron: fysiototaal.nu
Lees hier meer over :
Met dank aan : Bart Gijbels en Anita Smits