Oogklachten

↵ Vorig level

Oogklachten

Veel mensen hebben wel eens last van hun ogen. Of het nu gaat om wazig zien, droge ogen, lichtgevoeligheid, overmatig tranende ogen, het gevoel of er zand in zit, gesprongen adertjes, of gewoon pijn in de ogen, al deze dingen zijn symptomen dat er iets niet goed is. Het probleem is dat er zoveel oogaandoeningen en oogziekten zijn en dat veel van de kwesties hierboven omschreven een symptoom kan zijn van meerdere aandoeningen, waarvan sommige zeer ernstig.

Omdat zo een symptoom bij meerdere oogaandoeningen kan horen, en vooral als mensen van anderen horen : Ja, dat hoort ook bij Fibromyalgie” wordt het vaak gewoon aanvaard als een bij Fibromyalgie horende symptoom. Dit is NIET verstandig omdat deze symptomen ook vaak een teken zijn van een veel ernstigere aandoening, waarvan sommige zeer snel behandeld moeten worden om geen complicaties of zelf zichtverlies te veroorzaken. Een voorbeeld hiervan kan bijv. zijn een ontsteking van een slagader naar de oogzenuw, in uw hoofd of hersenen.

Het is dus erg belangrijk dat u er op let wat u voelt, hoe lang, of het erger wordt, of uw zicht slechter wordt, of u er hoofdpijn bij krijgt, etc. Zo kunt u uw arts goede informatie geven om te weten welke onderzoeken om te doen om zo snel mogelijk een goede diagnose te kunnen stellen.
Alhoewel onderstaande symptomen dus mogelijk kunnen horen bij Fibromyalgie, is het dus echt noodzakelijk als u plotseling, erg heftig, of zeer geregeld last van hebt van een van deze symptomen, om dit zo spoedig mogelijk met uw huisarts te bespreken, die u indien nodig zal doorverwijzen naar een oogspecialist.